fredag, december 10, 2010

The last puppy has moved

Earlier tonight, our last Italian Greyhound puppy moved to his new owners, who live in Sundsvall. We will miss him deeply, but he comes to a very nice home and I hope that we will meet at some shows next year!

Ikväll flyttade vår sista valp, som numera kallas Sigge, till sina nya ägare i Sundsvall. Han har varit tingad en längre tid, så vi har bara väntat in rätt tidpunkt för att köparna skulle ha möjlighet att vara hemma med honom så mycket som möjligt. Det känns tomt och ovant att inte höra ljudet av hans små tassar när han springer omkring med leksakerna ... Och konstigt att inte längre få tusen pussar varje dag! Den enda som var less på honom nu på slutet var Olivia. Hon har varit en otroligt snäll och tålmodig mamma, men hon har föredragit att smita ifrån honom för att få sova ifred de senaste dagarna. En treårig tik har ju inte samma intresse av dragkampslekar och att leka tafatt som en fyramånaders hanvalp! Lyckligtvis har han istället haft våra barn att leka med, och även Hermione har frivilligt ställt upp som barnvakt.

Jag börjar redan vara trött på den här vinterns kyla. Temperaturen ligger stadigt runt -15 grader eller lägre. Vi drog Indra på snowracern runt Tanne häromdagen, och trots att hon gick så mycket hon orkade frös hon innan vi kom hem. Jag skulle gladeligen hoppa över januari och februari och komma direkt fram till vårvintern! Något annat jag skulle vilja, är att alla parasiter försvinner från dricksvattnet, för nu börjar det faktiskt bli jobbigt att tänka på vattnet hela tiden. Indra har druckit okokt vatten flera gånger, för hon förstår inte att det är "smutsigt" när det ser rent ut. Och ja, man får lätt tillbaka de där jäkla kusarna (och därmed magsjuka) eftersom man inte blir immun mot dem. Vi kokar fortfarande vatten till hundarna också, för jag vågar inte lita på att det enbart är människor som drabbas. Jag läste att det mestadels är människor som får just den här typen av Cryptosporidier, men vad hjälper det ... För vem vill utsätta sin hund för risken att få värsta diarrén, om man kan undvika det?

Nu har jag precis lyssnat på Idol (har ej följt det i höst men lyssnat på någon låt emellanåt), och vinnarlåten passade in i dagens gnällinlägg (detta blogginlägg, alltså), för den var inte alls bra, och Minnah gjorde den ännu sämre än Jay och hon hade dessutom fula strumpbyxor på sig så hon såg ut som en elefant trots att hon egentligen inte gör det. Så, nu har jag gnällt klart! =) Helgen kan bara bli bättre!

Have a nice weekend, everyone!