lördag, december 04, 2010

Nikki sjätte bästa hane i Whippetrace!

Idag vill jag skicka ett jättestort grattis till "Nikki" (Skyborne Say You Love Me), som på årsbästalistan blev sjätte bästa hane (av 73) i Whippetrace! Jätteduktigt gjort av både Nikki och hans ägare! =) I och med hans framgångar blev vi även 16:e bästa uppfödare av 56 (om jag minns rätt), trots att det bara är Nikki som tävlar i WR av våra uppfödningar!

Här i Östersund har det mest pratats om parasiter den här veckan. Minst 8000 (däribland de flesta i vår familj) har drabbats av magsjuka pga Cryptosporidium (heter det kanske -ier i plural?) i det kommunala dricksvattnet. Lyckligtvis har inte våra hundar drabbats, annat än genom något kortare promenader ... Å andra sidan har det varit kallt också, så hundarna har sett ut att vara nöjda ändå. Isen har lagt sig på Storsjön (för en vecka sedan mellan Frösön och Ås, och häromdagen på det s.k. Storsjöflaket) och vi har provgått lite lagom nära land nedanför oss. Det gick bra och isen verkar redan vara rätt tjock. För långfärdsskridskoåkarna är det dumt att det är några centimeter snö på isen, men för oss och hundarna är det bra underlag och inte alls halt.

Det arrangeras en världscupstävling i skidskytte också här nu. Det är många åskådare trots att det är lite väl kyligt, men jämtarna är ju vana vid att behöva klä sig varmt. Kanske är det värre för besökare "utifrån".

Slalombacken på Frösön, Gustavsbergsbacken, har för övrigt redan öppnat för säsongen! Våra tre "mittenbarn" har åkt idag. Indra har börjat prata om slalomskidor, men jag tycker hon är lite för liten än - och kanske även lite för vild! Hon var förresten till tandläkaren tidigare i veckan och satt så snällt och gapade när sköterskan räknade och skrapade på tänderna. 20 perfekta små tänder!