söndag, oktober 11, 2009

Saga BIR-valp och Olivia fick Hp

Vi har varit på långresa norrut i helgen. Mitt mål var Boden, där Svenska Vinthundklubben arrangerade en officiell utställning i lördags. Den övriga familjen stannade halvvägs, i Lycksele, där vi har släkt på Patricks sida.

Resultatet i Boden blev bra: Saga fick fin kritik av domaren, Markku Kipinä. Han skrev bland annat "Typ och helhetsintryck: Utmärkt. Feminin valp med bra storlek och proportioner. Tillräckligt långt huvud. Bra uttryck och bett. Bra hals. (...) Bra, långt steg. Bra temperament." Med detta blev hon BIR-valp med Höglias Trollbunden som BIM-valp. Därefter väntade vi på att delta i finalen ... Som vi missade trots att vi stod och tittade på den!!! Detta på grund av att Saga ju går i 6-9-månadersklassen och jag hade ingen aning om att man i Boden slår ihop båda valpklasserna till en när det är dags för final. Det var ingen som upplyste mig om det heller, och ringsekreteraren gick inte runt och ropade upp de nummer som fattades i ringen ... Jag blev rätt besviken och lite sur, men det gick över på vägen hem. Saga uppförde sig jättebra inne i ringen, och jag är väldigt stolt över hur fin hon är. Så vad är väl en (möjlig) BIS-placering i det stora hela! ;-) Hon mättes förresten till 46 cm på bordet, och jag tror att hon i princip har slutat växa nu - hon blir ju åtta månader den 19 oktober och är inte sent utvecklad.

För Olivia gick det också bra. Hon fick HP och blev andra bästa ungtik, och domaren Saija Juutilainen sa bland annat så här om henne:"22 månader stilig välkroppad ungtik med fina proportioner och benstomme. Feminint huvud, ännu lite rund skalle. Fina (? ser inte vad det står, kanske "kurvor") men lite lågt ansatta öron. Härligt uttryck, bra bett, nospartiet önskas bättre utfyllt under ögonen. Stilig hals, typiska tassar och vinklar (... jag ser inte vad det står här). Härlig pälskvalitet och färg. Trevligt temperament . Lite breda bakbensrörelser, har ännu jättevalpiga frambensrörelser, lite höga och slarviga. Trevlig och livlig junior." Det var första gången i höst som domaren inte har anmärkt på hennes (höga) hull! Hon har gått på diet sedan början av augusti och är alldeles lagom nu, tycker jag. Olivia var pigg och hungrig som sjutton inne i ringen och försökte dammsuga golvet från de föregående hundarnas tappade mutor samtidigt som hon travade så prydligt hon kunde emellanåt. Saija sa att hon tyckte jättemycket om henne och det var roligt att höra.

En ny champion blev det också i lördags. Det var Shahnadir Caliber som nu fick det cert han behövde efter att ha passerat tvåårsgränsen (han hade redan tre, men på "fel" sida åldersgränsen). Han blev dessutom BIM. Grattis!

På den inofficiella utställningen i Boden idag blev Skyborne So What BIR-valp (valpklassen var t.o.m. 12 månader idag). Grattis Densie, och tack för trevligt sällskap igår!

Vi köpte nya köksmöbler också i Lycksele, och nu har vi monterat ihop allt och det ser riktigt bra ut! Det är kul med nya möbler!