söndag, juli 05, 2009

Hänt i veckan, vecka 27

Vi är äntligen klara med garageuppfarten! Tolv ton 0-6 mm grus i botten, som vi plattade till med en markvibrator. Därefter tolv ton krossad marmor. Det kändes att det var en hel massa ton ... Vi skottade ut den för hand, för traktorföraren hade inte tid den dagen marmorn kom. Det blev himla vitt av marmorn, men det var därför vi valde vitt och inte grått grus. Sedan har vi målat grunden på huset och garaget och fyllt "facken" vi gjort runt grunden med samma vita marmor som på uppfarten. Dessutom har jag planterat ett gäng dvärgnävor längs uppfarten. Och gräset har börjat gro! Ganska precis en vecka tog det från sådd till att det är synligt ljusgrönt. Vi har vattnat varje dag, eftersom det varit så varmt och torrt.

Det sista vi gjort är att vi grundat räcket längs altanen och målat ett varv med den "riktiga" färgen. Nu verkar det ju ska regna ett tag framöver, så det sista lagret får väl vänta på att vädret ska stabiliseras.

Jag har anmält Saga, Olivia och Smilla till Svenstavik. Saga dock bara till vinthundklubbens utställning, eftersom hon är för ung för att ställas på SKK:s utställning. Vi kommer inte att åka till Alfta i år, och vi har inte heller anmält till lure coursingen i Söderhamn. Vi måste prioritera det viktigaste (eftersom tiden inte räcker till för allt), och just i år är det att få färdigt huset och tomten.

Jo, en sak till har vi gjort: Vi har köpt en 50-tumsteve (eftersom vardagsrummet är så stort) och ljudanläggning, och så har vi beställt ett par nya möbler till vardagsrummet. Vi hade tänkt vänta med inomhusgrejorna till i höst, men nu är jag glad över att det är gjort, för lite besvärligt är det faktiskt att ha saker hängande över sig, såsom att bestämma sig för vilken teve man ska ha av alla som finns i tevedjungeln. Inte för att vi tittar mycket på teve, men vi vill ändå ha bra bild och ljud de gånger vi trots allt vill se en bra film. Indra blev för övrigt överlycklig över ljudet i ljudanläggningen. Hon älskar att dansa!