tisdag, februari 16, 2010

Vackert vinterväder!

I helgen åkte vi en rätt lång sväng på Storsjön med skotern, Indra (som absolut ville ha cykelhjälmen på sig istället för skoterhjälm), Smilla och Saga. Hundarna sprang i ungefär 1,5 mil och resten av turen åkte de med oss på skotern. De satt alldeles stilla och verkade tycka att det var ett bra sätt att förflytta sig ... Pojkarna följde inte med den här gången, eftersom de var i slalombacken respektive spelade fotboll. Och italienarna softade i sin nya bädd i värmen inomhus ... Sedan fick de vara med ute i solen på altanen, efter att vi skottat av snön från både den och taket. Fast nu snöar det igen ... Bläk.
Storsjön är, precis som namnet antyder, en mycket stor sjö. Om det inte hade varit moln i vägen hade fjällen synts i bakgrunden.

I fredags var jag ute med hundarna på isen i 2,5 timme trots att det var rätt kallt den dagen. På bilden vilar Saga en tass i taget på typiskt whippet- och italienarmanér.

Vrooom! Smiling and running at the same time!
Vi har nu bestämt vilken hane som Olivia ska paras med, och vi återkommer med mer information om den planerade kullen när det börjar närma sig. Hermione mår bara bra och är superduktig på att hålla sig inomhus. Hon är en smart valp - med pyttesmå men vassa tänder! Hon har inte bitit sönder någonting, men "råkar" då och då fastna i ens kläder när man minst anar det!