söndag, februari 07, 2010

Vinterstaden 2010, och Hermione tre månader!

I helgen öppnade "Vinterstaden" i Östersund. Med utgångspunkt i Badhusparken finns det ett antal olika aktiviteter som såväl barn som vuxna kan ägna sig åt. Själv gillar jag att det är så långa och många spår som har gjorts iordning på Storsjön för alla oss som gillar ispromenader, långfärdsskridskor och/eller längdskidåkning. Felix, jag och Indra tog oss en rejäl promenad på isen medan Philip var på helgens andra födelsedagskalas, Simon åkte slalom i Gustafsbergsbacken, Sebastian åkte slalom i Åre och Patrick var på en kurs.
För Simon är det annars väldigt mycket fotboll som gäller, trots att det är mitt i vintern. För några veckor sedan blev hans lag distriktsmästare i futsal (de spelar regionfinal om en vecka); förra helgen blev de tvåa i Sundsvall cup (efter att ha vunnit alla matcher utom finalen, som de förlorade med ett mål) och nu i helgen har han varit på träningsläger med distriktslaget.

Philip har haft avslutning på sin tredje simskola. Sammanlagt fem simmärken har han fått, och alla hänger prydligt upphängda på hans märkessköld bredvid sängen. Han är så duktig på att simma och längtar redan tills nästa simskola börjar vecka 8. Man blir uppflyttad enbart om man klarat kraven för föregående nivå, och det har han gjort varje gång utan problem. (Det förekommer tydligen att barnen får gå samma nivå två eller till och med tre gånger innan de blir uppflyttade, och då är det ju extra viktigt att just de barnen verkligen får fortsätta träna. Det är ett verkligt handikapp att inte kunna simma.)

Som ni ser var det vackert väder i helgen - och varmt! Solen värmde för första gången på länge, och det droppade från taken! Vårkänning! :)

Hermione blev tre månader idag och har "firat" genom att få sin tolvveckorsspruta i fredags (det gick bra men hon var lite fjantig när det gjorde ont; hon vägde för övrigt 3,5 kg och Saga, som fick sin ettårsspruta, vägde 12,7) och så har hon fått följa med på sina första längre koppelpromenader. Efter femtio meters konstant bromsande med alla fyra tassarna i backen, insåg hon att det var lättare att följa med frivilligt. Sedan har hon varit snäll att gå med! Fast det borde nog tilläggas att vi faktiskt har övat en del inomhus redan i förväg. Hon har inget emot att ha halsband på sig men gillar inte kopplet något vidare, så hon har fått ha det på sig en stund då och då utan att någon har hållit fast kopplet. (Om ni granskar kortet ser ni att Indras kofta är smutsig - men hon ville absolut ha den på sig och vi var ju ändå bara hemma nu ikväll.)

Ett nytt försök till uppställningsbild. Det var Felix som tog kortet. Tyvärr blev bilden lite suddig pga dåligt ljus (precis som vanligt, med andra ord). Felix är mycket konstnärligt lagd och tycker om att rita, måla och ta kort samt redigera dem, så kanske blir det han som får fixa till alla bilder framöver!