lördag, december 27, 2008

Färdigflyttat! =)

Den här julhelgen kommer vi att minnas. Förutom julfirandet har vi lyckats flytta klart och städa ur vårt gamla boende. Det var skitjobbigt, och då ska ni veta att jag inte brukar klaga över saker som måste göras, för det är ju liksom ingen idé.

Vi har precis hur mycket grejor som helst, har jag insett. Efter en hård utrensning har prylarna blivit färre, men vissa saker kastade vi för att de av olika anledningar inte passade i vårt nya hus, vilket innebär att vi i slutänden ändå måste köpa nya saker. Jag tycker inte att det är särskilt roligt att gå i affärer. Däremot kan det vara roligt att komma hem och packa upp saker man köpt, ifall man är extra nöjd med just det inköpet. Att handla för handlandets skull ser jag inget nöje i alls.

Vi har fått ordning i tvättstugan också. Fast sedan har vi fyllt på med fler saker allteftersom vi flyttat sakerna från gården, så imorgon blir det till att röja igen, både där och i garaget. Det allra sista lasset kom vi med för två timmar sedan.

Det finns en bra pulkbacke här på Frösön dit vi har varit med barnen flera gånger redan, och jag tror att barnen vill åka i den imorgon också. Annars har vi ju en riktigt hyfsad slalombacke här också, och dessutom Frösö skidlek och längdåkningsspår. Man måste passa på att vara ute när det är så här fint väder! Igår skiljde det förresten hela 14 grader mellan Bräcke och Östersund (+4 här och -10 i Bräcke enligt termometern i bilen). Lustigt med tanke på att det bara är drygt 6 mil, men Bräcke är ett riktigt kallhål.

Och hur går det med valparna då? Jo, de är fem veckor idag och tjocka och glada. Allra roligast tycker de att det är att springa runt och busa i huset, men de sover fortfarande mycket och äter valpmat fyra gånger om dagen. Det är snälla valpar. Diva är en bra mamma, och Olivia har fortfarande inte ledsnat på rollen som nanny.