torsdag, september 17, 2009

Huset

Vi jobbar fortfarande med huset och tomten. I början av sommaren byggde vi altanen och ny entré på framsidan. Där har vi sol ända från tidig förmiddag till framåt kvällen. Räcket på altanen ska målas vitt nästa år. Det är tryckimpregnerat virke, som måste torka ett år innan man målar det.
Förra veckan gjorde vi en altan på baksidan också. Där har vi morgonsol, och där kommer det dessutom bli perfekt att sitta när det blir för hett på den andra altanen. (Risken att det ska bli för varmt någon fler gång det här året är tyvärr rätt liten nu, för det börjar bli höst här, så även om solen är framme lyckas den inte värma alltför mycket.) Dessutom har vi gjort en ny, större bro på gaveln mot vägen, alltså vid "groventrén". Där ska vi bygga tak också, men det blir nog inte förrän till våren eftersom det annars kommer att stå omålat under hela vintern, då det börjar bli för kallt och rått för att måla nu. Den nedre bilden har jag tagit från skogen. Vi håller på att rensa upp i slänten som man ser på bilden. Där har det varit fullt med ris och stubbar, och tanken är att det ska vara jämnt och fint där så småningom. Blommor, träd och buskar väntar vi med tills nästa år, när vi har bestämt var de ska vara. Därför ser det lite kalt ut på tomten just nu - bara gräs ...


Vi har köpt en till kamera, en vanlig digitalkamera (en rosa Samsung PL65), som är lättare att ta med sig i fickan än systemkameran. (Bilden på husets baksida är tagen med den nya kameran.) Nu ska jag lämna in Pentaxen på rengöring, för den är jättesmutsig har jag insett, och jag vet inte hur man rengör den så det är nog säkrast att få det gjort av någon expert.

Felix har fått en egen bärbar dator. Han har längtat efter det ett bra tag och blev överlycklig när han väl fick den. Jag har lite emot att barn håller på mycket med datorer, men samtidigt är det bra att de lär sig. De barn som aldrig får hålla på med datorer hemma riskerar att hamna på efterkälken i skolan, tyvärr ...

Simon blev uttagen som målvakt i distriktslaget i fotboll när de ska spela matcher i Junsele nästa helg. Ungefär halva distriktslaget består av spelare från hans lag (ÖFK)! Jag är egentligen ingen fotbollsfantast, men tycker att det är roligt att han är så duktig. Det är redan rätt hård konkurrens i hans ålder, och de får ofta spela mot äldre lag, eller mot lag där det ingår spelare som är äldre. I somras fick han till och med vara med på en A-lagsträning, och det tyckte han förstås var häftigt. Hans eget lag är mycket framgångsrikt och vinner nästan allt.

Valparna på kennel Kathstone i Norge har fått sina namn nu, och nya bilder finns på www.kathstone.no Titta gärna in för att se hur de har utvecklats! Vi följer naturligtvis valparna med stort intresse, eftersom det är vår uppfödning Skyborne Don't Mess With Me som är pappa till kullen.