fredag, april 16, 2010

Simon och fotbollen

Detta får bli ett skrytinlägg! Jag känner att jag bara måste berätta lite mer om hur det går för Simon med fotbollen. Han spelar för ÖFK här i Östersund (han är målvakt); hans lag är bäst i distriktet och de har kanonbra tränare och de allra bästa förutsättningarna för att bli ett topplag även i ett riksperspektiv. De vinner det mesta de ställer upp i och tränar ungefär fem gånger i veckan. För någon vecka sedan vann de Jämtkraft Cup, och nu är de på en elitcup i Luleå över helgen. De har redan spelat en match, vilken de vann med 4-1.

Dessutom är Simon med i distriktets verksamhet. Jämtland-Härjedalen tar via ett antal olika läger och träningar under flera års tid ut ett elitlag med 16 spelare, som dels får delta i det s.k. Norrlandslägret i Junsele i maj, dels i elitlägret i Halmstad i sommar, dit varje distrikt får skicka 16 spelare. Och Simon är uttagen som målvakt!!! Vid den första samlingen, på ett distriktsläger i Ytterhogdal för två år sedan, var de ca 110 spelare (jag minns inte exakt), och sedan har det plockats bort spelare allteftersom. Det kan tyckas hårt, men samtidigt får ju de spelare som inte gått vidare ändå fortsätta som vanligt i sina egna lag, så det är ju inte så att någon tvingas sluta spela fotboll ...

Efter Halmstad fortsätter distriktslaget med träningar och matcher mot andra distriktslag, i ett slags SM. Men oavsett hur det går i fortsättningen så har Simon lyckats med den målsättning han hade ända från det första lägret i Ytterhogdal: att bli uttagen till Halmstad. Allt annat är bara en bonus.

Och världens bästa Simon är han hur som helst ändå! =)