söndag, november 22, 2009

Badrummet

Badrummet på nedervåningen nu när det är helt omgjort (förutom att taklampan ska bytas ut). Tyvärr kan jag inte visa hela badrummet pga kamerans begränsade objektiv, men på bilden syns i alla fall kommoden och spegeln, båda Vedum Flow. Jag älskar materialet i själva handfatet; tror det heter Top Solid och är i ett slags matt stenliknande material. Det är mycket gott om plats i lådorna, vilket jag också uppskattar, för även om det finns ett bra linneskåp i badrummet (till vänster, utanför bild) kan man aldrig ha nog med förvaringsutrymme i ett badrum ...
Blandare: Level.
Våtrumsmattan kommer från Armstrong. Mönstret är helt underbart!

I bastun i anslutning till badrummet på övervåningen sitter det nu panel av asp på väggar och tak. Det enda som fattas är sittlavarna, som också ska vara i asp, samt att bastuaggregatet och lampan ska sättas upp. Det är lite svårt att bestämma om sittlavarna ska vara i samma ljusa färg som panelen, eller om vi ska köpa värmebehandlad asp dit. Den är mörkare, och jag tror att det skulle bli en fin brytning mot de ljusa väggarna ... Vi får se imorgon vad som är möjligt att beställa hem inom rimlig tid. Vi vill ju gärna få bastun färdig innan nästa helg!

Annars har det inte hunnit hända så mycket under veckan. Vi har rätt fullt upp med barn, djur, jobb och träning. Vill ni ha ett tips så här i höstmörkret? Man ska inte lyssna på sin kropp i alla lägen! Om man är på väg att bli sjuk, eller redan är sjuk (t.ex. med feber) så ska man naturligtvis låta bli att träna, men annars är det snarare så att man blir piggare och gladare av att träna, vara ute och gå eller vad man nu ägnar sig åt, än att vila. För hur många har egentligen lyckats vila sig i form? ;) Det är helt normalt att vara trött, och ju mer man vilar desto tröttare blir man. Det är inte särskilt många som tränar så hårt att de blir övertränade. Tro inte heller att kroppen kan berätta vilken mat den behöver. Är man sugen på något sött är det förmodligen så att kroppen är van vid att få något sött just under de tiderna eller i de lägena på dagen. Smartare än så är inte kroppen ... Det är i hjärnan som hjärncellerna sitter, inte i magsäcken - åtminstone inte hos de flesta! =)