söndag, november 08, 2009

"Alla" var där!


Play A While A Room With A View (Saga)
Foto: B-O Aspman

Jämtland-Härjedalens kennelklubb arrangerade en inofficiell utställning på Frösön igår, och det var över 200 anmälda hundar, varav 14 whippetar (fyra valpar). Saga (Play A While A Room With A View) gjorde sitt sista framträdande i valpklass i och med att hon blir nio månader om två veckor. Hon blev BIR och BIG för Monica Mattfolk (Yosemite's kennel, som bl.a. föder upp shetland sheepdog; hon är en jättebra domare, tycker jag) men blev oplacerad i BIS-ringen för en brukshunddomare. Det var lite synd om Saga i finalen, för hon hade inte kissat på hela dagen eftersom hon väntar in i det längsta med att kissa när hon är på en ny plats, och strax innan hon skulle in i ringen såg jag att nu var det akut ... Hon började snurra runt för att leta efter ett lämpligt ställe, men blev tvungen att hålla sig eftersom det var en inomhusutställning. Gissa om hon såg lättad ut när hon kunde slå ner rumpan precis utanför flyghangaren, där vi höll till! Olivia blev BIR och BIG-5.


Det som var extra roligt igår var att nästan alla whippetmänniskorna häromkring var på plats, antingen med eller utan hund (fast jag saknade bland andra Lena och Eva!). Tack så mycket, Maidie och B-O, för att jag får använda kortet på Saga!

Kritiken för Saga: "8,5 mån tikvalp, mkt tilltalande helhet. Vackert feminint huvud och uttryck. Bra tänder och bett. Härlig hals/överlinje. Välformad bröstkorg med utvecklat förbröst. Härliga vinklar bak. Tar sig lätt fram med stor elegans. Välvisad."

Kritiken för Olivia: "2-årig tik. Trevlig helhet. Mycket feminint huvud och uttryck. Bra öron. Vackra mörka ögon. Alla tänder. Bra hals, välformad rygg/buklinje. Rör sig rastypiskt och med bra energi."

Ytterligare en rolig sak har hänt på hundfronten sedan jag bloggade sist: Det har fötts en liten tikvalp, som förhoppningsvis flyttar in till oss när hon har uppnått rätt ålder! Bilder och presentation av den lilla kommer så småningom!