fredag, november 16, 2007

Tvåveckorsrapport

Indra, en god och glad liten bäbis - med lite "dreggel" på hakan ...
Tränande på Imse vimse ...
Hon har tappat mycket av sitt fina bruna hår; det har gnuggats bort mot kudden. Fast baktill är det fortfarande rätt mycket hår kvar.

De senaste två veckorna har vi haft mycket att göra, men det mesta har varit vardagliga saker. Jag hade anmält hundarna till en inofficiell utställning i Östersund förra veckan, och när den dagen väl kom hade vi så mycket annat att göra att utställningen inte hamnade högst i prioriteringslistan. Det är svårt att planera ibland, för till utställningarna måste man ju anmäla sig i god tid, men barnens matcher osv får vi oftast inte reda på förrän någon vecka i förväg. Fast nu har vi fått matchscheman för innebandyn, i alla fall.

Snön har kommit också, så nu är det alldeles vitt ute. Snöskottningen tar mycket tid! Vi tog fram skotern idag och körde en liten sväng med den; någonting roligt måste man ju ha snön till, när man nu inte kan välja bort den ... En bekant har hjälpt oss att köra fram hösilagebalarna, för de är så himla tunga och svåra att flytta i snön. Jag har börjat utfodra Morris med havre, och Magi fattade genast att det var gott så nu kommer han galopperande när jag kommer med havrehinken. Han är snart sex månader gammal och ska börja vänjas av om ett par veckor, och dessutom ska jag sätta ut en annons på honom. Han är så fin, och jag hoppas att han hamnar hos någon som vill visa honom på utställningar och kanske premiering så småningom.

Rörmokaren har varit hit och bytt varmvattenberedare, så nu har vi bra tryck på varmvattnet igen. Den gamla beredaren hade kalkat igen nästan helt. Det var varit jättesvårt att duscha eller diska de senaste månaderna, för varmvattnet har i princip bara droppat från kranarna ... Kul, när man är sju personer! Jaja, nu är det åtgärdat.

Patrick har fyllt år också, och nu håller vi på att planera inför dopet av Indra och Philip. Roligt med fester så här under den annars ganska tråkiga årstiden!

På Diva syns det ingenting än. Hon mår bra och äter som vanligt. Jazz leker med Smilla i snön, men Diva verkar tycka att de är rätt barnsliga, så hon är ganska snabb tillbaka till bron när hon har kissat klart. Fast en liten sväng runt husen med de andra kan hon inte låta bli att ta ...