fredag, april 03, 2009

Regn!

För första gången på evigheter har det duggregnat till och från idag. Och vet ni, det kändes faktiskt uppfriskande med lite regn efter all snö och kyla! Jazz och Smilla fick springa lösa tillsammans för första gången sedan hon började löpa, och de fick sådana där tokryck som mest bara whippetvalpar brukar få och sprang så att rumporna nästan kom före huvudena. Det syns verkligen hur roligt de tycker att det är att springa!

Den här veckan har eleverna i Svenska B skrivit nationellt prov, så efter det har jag börjat rätta uppsatserna och det kommer att ta sin lilla tid innan jag är klar. Vi som är med i utvecklingsgruppen i engelska i Jämtlands gymnasium har haft ytterligare ett möte, och Simon har tränat fotboll med ÖFK:s A-lag (gissa om han var imponerad över deras skott!). Vi har varit på Storsjöbadet med barnen; Philip har tittat på skidskytte med dagis och Felix har åkt slalom på idrotten (något de gjort ett antal gånger; förra veckan åkte de i stället längdskidor i skidleken och varje tisdag simmar de). Det är helt otroligt vad många roliga saker barnen här får göra både på dagis och på skolan! De har hunnit med fler studiebesök osv på de här tre månaderna än de gjort förut på flera år! I och för sig kan det bero på vilka lärare/förskollärare de har, men det verkar som om den övergripande målsättningen ändå är att låta barnen vara med på så mycket som möjligt utanför skolan/förskolan. Och att omgivningarna har så mycket spännande att erbjuda underlättar naturligtvis.

Den utlovade nyheten väntar jag med att berätta i ytterligare ett par veckor. Detta för att allt ska bli helt klart först.