söndag, april 02, 2006

Veckan som gått

Under den gångna veckan har jag verkat hovarna på hästarna och försökt borsta bort den värsta vinterpälsen på dem. Det är ett nästintill hopplöst projekt att få ordning på deras isbjörnspälsar innan all vinterpäls släppt.

Hundarna har fått gå på promenad en åt gången nu i några dagar. Det är nyttigt för ungtikarna, eftersom de är vana att alltid vara tillsammans annars. De vet knappt hur man leker utan kompis.

Det är blött och lerigt överallt här nu. Både barnen och hundarna verkar tycka att det är roligt att smutsa ner sig så mycket det går på kortast möjliga tid, och den äckliga lukten som hör våren till följer med in i barnkläder och hundpälsar. Kläder och skor kan man ju tvätta i princip hur ofta som helst, men hundarna ... Det är tur att de är så korthåriga. I slutet av veckan som kommer ska de tvättas, i alla fall. Jag brukar tvätta Smilla först, och då står Diva och väntar på sin tur. Inte för att hon tycker om det, men hon verkar acceptera badet som ett ofrånkomligt faktum.

Patrick har fått en gigantisk infektion i sin ena arm och är inlagd på sjukhus, eftersom penicillinet han ätit i fyra dagar inte lyckats häva infektionen. Nu får han antibiotika intravenöst i stället. Han avskyr att vara sjuk, så jag tycker lite synd om honom. Dessutom missar han ju flera träningspass ... Nu ligger han säkert och planerar hur han ska kunna ta igen dem så fort han blivit utskriven.

Det är så tomt när han inte är hemma ...