lördag, januari 03, 2009

-20 grader och vackert väder

Vi börjar så sakteliga få ordning i huset. Igår fållade jag äntligen vardagsrumsgardinerna (hade bara nålat upp dem innan), och så satte vi upp gardiner i Felix rum och köpte nya blommor till ett par rum. Idag har vi köpt nya utelampor till garaget, men vi satte inte upp dem eftersom det var så kallt. Däremot tog vi apostlahästarna ner på sta'n på kvällen, till Patricks jobb på polishuset. Det tog 40 minuter att gå dit - och kanske någon minut extra hemåt eftersom det är uppåt - och det var en alldeles lagom promenad. Hundarna fick för ovanlighetens skull inte följa med; jag tror inte att de är välkomna in där, och jag lämnar aldrig hundar fastbundna ute.

Valparna är sex veckor gamla idag. Diva börjar vara less på dem, och vill inte längre ligga hos dem på nätterna. Olivia tycker att det är för kallt ute och måste gå i koppel för att inte springa tillbaka till huset på egen hand efter att ha kissat. Jazz tycker att det är härligt ute, oavsett väder. Han är positivt inställd till allt. Smilla och Diva följer med allra pliktskyldigast men vill helst gå in efter att ha uträttat sina behov om det är blåsigt eller kallt; blåst är värre än kyla.

Indra älskar att sjunga och dansa, och en av favoriterna just nu är Lasse Berghagens "Han tog av sig sin kavaj ...", för då trallar hon med alldeles extra mycket när det "lallas" i refrängen. Vi har en väldigt bred musiksmak i vår familj, och lyssnar på det mesta. Jag är så glad över att jag begåvats med fem förnuftiga och kloka barn. Det finns ju en hel del knäppskallar i världen ... En sund själ i en sund kropp. Distans och balans. Med detta klarar man sig bra i livet.