tisdag, juli 25, 2006

Nu finns mycket att berätta!

Igår fick vi besök av Carina och Peter Faxén, Farmor Selmas kennel. Med sig hade de ett av sina barn samt sina tre fina whippettikar, och den ena av dem - Sommarhagens Ezperanza - kommer att valpa i slutet av augusti. Enligt dagens ultraljud blir det nio valpar! Fortsättning följer ... Det är så roligt att träffa andra whippetentusiaster och deras hundar (och barn också, för den delen). Deras yngsta tik, söta Adagio On The Riviera, "Ebba", tyckte nog att Lightning var roligast, för hon försökte "busa igång" honom på hundars vis. Han förstod förstås ingenting - men det såg rätt kul ut! Våra hundar är så rädda för elströmmen, så de höll sig som vanligt på avstånd från hagen. Smilla fick inte vara med och springa med de andra, för hon haltar lite och ska vila. Hon är synnerligen missnöjd med sitt "nya" liv i stillhet, även om hon bara vilat i några enstaka dagar. Vi låter de andra hundarna bytas av med att agera sällskapsdam åt henne för att hon ska slippa ha så tråkigt. Jag hoppas att hältan är borta inom ett par dagar, men det blir bara koppelpromenader i minst en vecka till.
Tre av kullsyskonen till Jazz har ställts ut på whippetspecialen i Frankrike, och de blev bästa respektive näst bästa hanvalp samt näst bästa tikvalp. Bilder finns på http://clubfrwhip.free.fr/exp-ne-2006.html . Kennelnamnet är Taraly. Själv kör jag lite "uppvisningsträning" med Jazz mellan husen, men jag har inte åkt iväg med honom för att träna än. Kanske jag borde göra det inför utställningen ... Han är supersnäll att gå med i koppel men tycker inte att det är särskilt nödvändigt att ställa upp sig snyggt. Han förstår nog inte vad det ska vara bra för ... Något svart utställningskoppel har jag inte hunnit skaffa än heller.
Från hundar till hästar: Två av Melodys halvsystrar, Ekbäckens Smilla och Mälby Millie Mint, har fått diplom vid treårspremieringen med 43(!) respektive 40 poäng. Båda är e. Heniarth Mr Milligan. Bild på Melodys ett år äldre helbror, Ekbäckens Mr Morgan, kan ses på Ekbäckens hemsida: http://home.swipnet.se/mountain/ under "unghästar". Bilder på Heniarth Yarra Glen, som Morris och Skyline är betäckta med i år, kan ses under "hingstar". Där finns även bilder på Heniarth Mr Milligan (Melodys pappa), Twyford My Man (Musics pappa) och Vardra Santos (årsfölens pappa).
Hm, det var flera saker jag skulle berätta, men nu minns jag förstås inte vad det var ... Typiskt, eller hur? Men men, det är ju en dag i morgon också!