tisdag, juni 20, 2006

Nu är vi här!

Det tog lite tid - men nu är vi äntligen på plats på gården utanför Bräcke i Jämtland. Det gick bara bra att köra, trots att jag oroat mig för det innan. Såväl barnen som hundarna och katterna skötte sig exemplariskt i bilen, och Lightning och Diskett stod bra i hästtransporten.
Vi har fått i ordning rätt mycket på de här två dagarna, tycker jag, även om det återstår en hel del att göra än. Det kommer att bli så bra! Hästarna har en jättestor hage med både vindskydd, träd och öppna ytor. Mitt fram på gården håller vi på att göra en egen hage till Lightning - den blir förhoppningsvis färdig i morgon. Igår och idag har han och "systrarna M" (Music och Melody) fått turas om att vara ute. Diskett är ju dräktig med Lightning och får vara ute hela tiden. Barnen tycker att det är spännande med allt nytt. Man ser ju på allt med andra ögon när man vet att man ska bo på en plats och inte bara hälsa på. Hundarna verkar ha funnit sig väl tillrätta och springer runt och busar nästan hela tiden. Det är bara Jazz som inte varit här förut. Hundarna har fått ett eget rum och det fungerar bra. Där förvarar jag även koppel, täcken, klotänger osv, och det känns skönt att ha allt samlat på ett ställe. Kattungarna bor nu i stallet och är ute enbart under uppsikt än så länge. Jo, det blev två kattungar som fick följa med oss hit: Sebastians favorit "Maniac" fick göra sin syster sällskap. De är så söta tillsammans!

Det åskade idag och blixten slog ut vår trådlösa telefon som var kopplad till "huvudjacket" (om det nu heter så). Himlar vad det small! Det kom ingen förvarning heller, så vi hade inte hunnit dra ur telefonerna.

I morgon ska vi göra en inköpslista. Den kommer att bli lång!