söndag, januari 13, 2008

Tre veckor idag

Idag är valparna tre veckor gamla. Nu i helgen har jag avmaskat dem samt klippt klorna på dem igen. De har blivit väldigt charmiga och har börjat busa lite smått med varandra och med Diva. De viftar glatt på svansen och kommer och klättrar på ens ben när man sätter sig i valpboxen. Små glada minihundar! Alldeles riktiga!
Tik 1 och 2 i lektagen.
Längst till höger klättrar den svarta hanvalpen (som är tingad) upp på Indra för att suga lite på hennes fingrar. Indra ser lite lätt skeptisk ut till det hela ...
Tik nr 1 igen. Hon är väldigt lik sina röda bröder, men hennes bläs sträcker sig bak till det vita i nacken så därför ser man att det är hon. Hittills har valparna inte varit det minsta jobbiga. Diva sköter dem fortfarande helt själv, och de är tysta och lugna trots att de är så pass många. Det enda jag gör är att serva Diva och att hålla snyggt och rent i valplådan.

Det har varit jättefint väder i helgen, även om det har kommit en del snö också. Igår tog vi med oss Jazz på skotern och åkte en bit mot Bodsjön (vi vill inte att hundarna ska lära sig att lämna gården "till fots") och sedan lämnade vi skotern och gick en timme längs skoterleden. Jazz tyckte att det var superhäftigt att åka skoter! Han hade på sig sitt svarta täcke med röda kanter och satt mellan mig och Patrick, spanande framåt över Patricks axel och med fartvinden fläktande i öronen. Han såg ut att tänka snabbare, snabbare! Smilla fick inte följa med, för det är trixigt att hålla i två hundar på skotern när man kör längs diken osv eftersom det lutar rätt mycket emellanåt.