måndag, september 22, 2008

The Road not Taken

Two roads diverged in a wood, and I -
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.


(ur "The Road not Taken" av Robert Frost)


Den här veckan påbörjar Patrick sin utbildning för att bli vakthavande befäl. I slutänden innebär det en del nya arbetsuppgifter, och det är både spännande och intressant. Det gäller att passa på att fånga de möjligheter som ges, eller som man kan skapa själv. Ordet "tråkigt" finns, som ni nog anar, knappt i vår vokabulär ... (När skulle vi hinna?)

På hundfronten har det däremot inte hänt så mycket under den gångna veckan. Jo, en sak, men den berättar jag eventuellt om inom sisådär en och en halv månad. Lite hemlighetsmakeri kan ju knappast skada! ;) I övrigt har vi klämt in några träningspass mellan skogspromenaderna, och Simon har tränat i Östersund. Dessutom är tomten nästan helt färdig nu! Grunden till både huset och garaget är på plats, vatten och avlopp samt dagvatten är ordnat, garageuppfarten är gjord, grovplaneringen är så gott som klar - bara lite mer grundjord som ska fyllas på - och matjorden kommer på plats till sommaren när allt har satt till sig ordentligt. Det känns fortfarande märkligt att stå där och titta och veta att huset snart kommer att stå där!

Det fungerar bra för barnen på dagis och skolan, och även om flytten innebär byte av just dagis och skola, så för det också med sig nya möjligheter, nya människor, nya kontakter ... Jag är säker på att det blir bra. Det ska bli så SKÖNT att flytta! (Ja, efter att själva flytten är gjord, förstås. Att bära grejor längtar jag inte efter.)