lördag, oktober 18, 2008

Fotboll och bad istället för lure coursing

Idag var första samlingen för Jämtland-Härjedalens distriktslag för P13 (-95), så Simon har varit på Jämtkraft Arena hela dagen. De hade bland annat en separat målvaktsträning, och Simon var nöjd med dagen. Vackert väder var det också, vilket var tur eftersom träningen var förlagd utomhus.

Jag och Patrick åkte med de tre yngsta barnen på Storsjöbadet http://www.ostersund.se/fritidkultur/storsjobadet.4.6206f665119bf511be4800011939.html (tråkig informationssida ... Men jag har inte sett att de har någon annan). Alla våra barn älskar att bada, och trots att Philip egentligen är för liten för de "värsta" vattenrutschbanorna så åkte han dem också och tyckte att det var roligt. Indra fick bara åka den ena vattenrutschbanan, men gjorde det desto fler gånger. Lite jobbigt bara att bära en ettåring i trapporna gång på gång ... Det är enklare när barnen är lite äldre, men det är viktigt att de får vara med ända från att de är små, tycker jag. Vi har varit på ett antal badhus i stora delar av Sverige, och även utomlands, och efter den senaste ombyggnationen av Storsjöbadet står det sig faktiskt riktigt bra i konkurrensen. (Fast egentligen gillar jag fortfarande inte omklädningsrummet; jag tycker att det är för trångt.)

Det var andra gången jag var på Storsjöbadet den här veckan; tidigare i veckan var jag där med ett gäng elever. Det finns en simhall i Bräcke också, men den är så liten att den mest bara duger att lära sig simma i. Den ser för övrigt exakt likadan ut som när jag var liten - det är nog bara "vårtmattan" (som man inte ville nudda på grund av risken att bli smittad av vårtor) som har bytts ut.

Hur gick det med lure coursingen idag då? Ingen aning. I valet mellan att åka 30 mil med endast en hund för att titta på när den springer i sammanlagt en minut, eller att tillbringa dagen med Patrick och barnen på badhuset så var det denna gång badhuset som vann. Jazz fick springa i skogen med våra andra hundar i stället, och han var säkert lika glad för det. Det var i alla fall jag.

"Theo" (Skyborne Love and Affection) fick återigen Hp och jättefin kritik när han deltog i en inofficiell utställning i Vindeln idag. Grattis från oss!