lördag, maj 10, 2008

BIS 2 och BIS 4!

Olivias utställningsdebut. Svenska Vinthundsklubben nedre norra arrangerade en inofficiell utställning i Söderhamn med whippetuppfödaren Elisabet Janzon (kennel Wolf Tone) som domare.
Det var även Voices debut. Båda är fyra månader gamla.
Philip ställde upp som handler i BIS-ringen, eftersom båda våra valpar kom med till finalen. Jag hade tänkt att Patrick eller Felix skulle visa den ena hunden, men de ville inte medan däremot Philip anmälde sig som frivillig. Några av er minns säkert hur Philip brukar leka utställning hemma, så han tyckte förstås att det var spännande med "skarpt läge". Det var dock mycket nära att vi missade finalen, för vi passade på att åka in till Söderhamn för att äta lunch, samt åkte och checkade in i stugan vi hyrt, under tiden som alla hundar dömdes klart. Därför hann jag inte instruera Philip någonting alls på plats, och jag hann inte ens byta koppel på Voice innan det var dags att gå in i finalringen. Philip gjorde dock sitt bästa, och Olivia också (även om hon brukar trava snällare hemma, utan störning). Fina rosetter och fina priser fick vi med oss hem! Pipnallen blev raskt en favorit!
Här hjälper jag till lite att visa Olivia också - och skapar samtidigt en ny förklaring på begreppet "dubbelhandling". Hihi!
Strålande glada! Gladast var Philip, som med Olivia blev Best in show-2! Därmed slog han mig med Voice, som blev BIS-4 (valpar 4-6 månader).

Kritiken blev som följer (Olivia): Nätt och feminin tikvalp, vackert huvud, bra kropp, korrekt benstomme, bra svans, rör sig bra för åldern, trevligt temperament. Hp, BIR-valp, BIS-2.

Voice: Utmärkt feminin liten fröken, vackert huvud och uttryck, vackra mörka ögon, bra kropp och benstomme och vinklar, bra överlinje, rör sig bra för åldern men rullar svansen lite väl mycket. Hp, BIR-valp, BIS-4.

Det var tio whippetar med men bara en italienare, samt en massa hundar av andra raser förstås.

Vi har även fått reda på att Nikkis utställningsdebut i Nybro också gick superbra och även han fick mycket fin kritik. Han fick Hp och blev bästa hanvalp i sin klass. Återkommer med kritiken när vi kommit hem. Vi är fortfarande kvar i Söderhamn eftersom det är lure coursingprov i morgon.

Mysigt med minisemester och dessutom härligt väder!