söndag, maj 04, 2008

En annorlunda vecka


Den gångna veckan har varit en vecka vi alltid kommer att minnas. Barnen har varit lediga hela veckan, eftersom det annars skulle ha blivit för många skoldagar då det varit färre korta lov än vanligt - men det är ändå inte det vi kommer att minnas efteråt. Nej, istället är det två andra saker: en begravning och ett åttioårskalas.

Jag har tidigare berättat att en nära anhörig på Patricks sida har avlidit, och på begravningen deltog ett femtiotal anhöriga som var ditresta från Eslöv i söder till Skellefteå i norr. Det var en fin begravning, och den efterföljande middagen var mycket trevlig trots anledningen till den. Det var ett helt gäng barn med, och det var roligt att träffa allihop eftersom det tillkommit flera barn de senaste åren. Dessutom är det ytterligare ett par barn på gång. Det är en härlig släkt med väldigt bra sammanhållning, och jag är så glad över att våra barn är en del av den.

I lördags firade vi sedan Patricks mamma, som fyller åttio år (vilket nog ingen kan tro, eftersom hon har fysik och utseende som en ung flicka). Nästan hela gänget följdes åt på Wallmans salonger på vackra Hotell Lappland i Lycksele. Det var en fantastisk show, som uppskattades av såväl barn som vuxna. Indra satt i sin barnstol och åt och dansade och njöt av alltihop. Hon fick massor av uppmärksamhet även av artisterna från Wallmans, som kom fram och pratade med henne åtskilliga gånger under kvällen. Indra var helt fascinerad av dem! När hon blev trött framåt tiotiden dansade jag med henne tills hon somnade, så hon hade verkligen en helkväll.

Dessutom var vädret helt strålande, så vi tillbringade nästan hela dagen utomhus i sommarvärme.

Nästan alla hundarna, hästarna och katterna var hemma. Ett stort TACK till Sara, som skötte djuren och ruljansen på gården så bra medan vi var borta!