söndag, mars 25, 2007

Smilla BIS-3

Vi har varit iväg på en liten weekendtrip till Åsele, jag och Patrick tillsammans med Philip och Felix. Sebastian har varit hemma och jobbat med en powerpointpresentation till SO:n imorgon, och Simon har hållit honom sällskap. Dessutom fick de ju som jobb att sköta hästarna när vi var borta, och det fixade de jättebra. Det är inte så mycket jobb med hästar på lösdrift, men de ska ha vatten och tillsyn, och Diskett skulle stå inne på nätterna och boxen mockas. Fölet har inte kommit än.

Det var vintermarknad i Åsele, och igår tittade vi en stund på pimpeltävlingen "Åselenappet" och sedan åkte vi och kollade på skotertävling samt skoteruppvisning, s.k. "Big jump". Helt fantastiskt duktiga killar var det! Jag tog massor av bilder, men just nu vill inte datorn lägga ut några bilder alls, så jag återkommer med dem en annan dag (nej, jag ska inte lägga ut alla bilder, jag lovar). Dessutom hann vi hälsa på ett par bekanta och det var förstås trevligt! (Tack för fikat; tror jag glömde säga det!)

Idag var det så säsongens första hundutställning för oss. Maria Palmqvist var domare - en bra sådan. Vi deltog med Smilla och Jazz, och båda fick Hp och blev BIR (Smilla) och BIM (Jazz). Alla BIR-hundar fick vara med i BIS-ringen, så det var verkligen knökfullt ... Efter många sorteringar blev Smilla till sist BIS-3, så säsongen har alltså börjat riktigt bra! BIS-2 blev en jättesöt italiensk vinthund från Team M i Vilhelmina - grattis Margareta! BIS-valp blev för övrigt en av hennes uppfödningar; roligt att se så fina vinthundar! Dessutom ägde utställningen rum i en ishall, och isen låg fortfarande kvar och kylde under ett lager sågspån, så det var inte de allra bästa förutsättningarna för våra raser.

Kritik för Jazz: "13 mån hane av utmärkt typ. Vackert huvud, välplacerade öron. Vackra ögon, korrekt bett. Vacker hals, mycket bra förbröst, bra bröstomfång. Bra överlinje. Välvinklad fram och bak. Rör sig bra bak men marktrångt fram. Trevligt temperament. Välvisad."

Kritik för Smilla: "Tik 1,5 år av utmärkt typ. Mycket vackert huvud, mycket bra könsprägel. Korrekt ansatta öron. Vackra ögon, bra nosparti. Bra hals, bra förbröst och bröstomfång. Välutvecklad kropp. Välvinklad. Mycket bra temperament. Välvisad! Utmärkta rörelser. Härligt utvecklat lårparti."