tisdag, februari 20, 2007

Täckena har kommit!

De nya täckena till Smilla och Diva kom idag! Täckena är jättefina och passar perfekt, så nu gör det inte så mycket att det är 23 grader kallt ... Tack, Kerstin, för snabb tillverkning och leverans! Bilder av när whipporna poserar i täckena kommer senare. Tills dess kan ni ta en titt på Kerstins hemsida: http://hem.passagen.se/klssida/ (jag har ej bett om lov att få länka, men hoppas att det är okej ändå ...).

Idag har jag inte fått särskilt mycket gjort. Jag har inga lektioner på tisdagar, bara möten med mina mentorselever och med mitt arbetslag. På eftermiddagen hade ettorna presentation av det de gjort på estetiskt val under vintern, och jag körade bakom en tjej som valt musik. Hon var så duktig, och låtvalet var inte heller det enklaste (åtminstone inte för "lead-sångerskan"): Pinks "Family Portrait". De som kompade var dels andra elever, dels personal på skolan. Jag hoppas att de tränar in fler låtar tillsammans och uppträder fler gånger trots att kursen egentligen är slut nu.

Nu ikväll tränade jag och Patrick armar. Det är svinkallt på gymmet när det är kallt ute, och det är inte så kul när man tränar små muskelgrupper, eftersom man knappt hinner bli varm då. Jag frös till och med i slutet av passet trots dubbla byxor och collegetröja utanpå linnet. Löpbandet var upptaget hela tiden, så det gick inte att värma upp heller - förutom om jag valt att springa runt ett antal varv i gympasalen först, och det hade jag ingen lust med. Det är rätt jobbigt att lyssna på när någon springer på löpbandet också, så jag brukar undvika att göra det när det är andra människor där eftersom jag inte vill störa i onödan. Löpband borde faktiskt inte vara i samma lokal som skivstänger och hantlar, tycker jag. Det är roligare att lyssna på musik än det "dunk-dunk-dunk" som blir av vintertrötta skobeklädda fötter. På vårt gym störs dessutom radion när löpbandet är igång, så det går inte att bara höja ljudet heller. Äsch, nu ska jag inte klaga mer. Jag väljer ju själv att gå dit och träna (men å andra sidan finns det inget annat gym att välja på heller inom flera mils radie), och jag tycker att det är viktigt att hålla igång på vintern också, även om förutsättningarna inte alltid är de bästa. Men snart är det vår!